Til Menu  

Geopartner - månedens profilvirksomhed

Dato: 17-01-2018

Situationsopmåling, laserscanning og ejendomsudvikling. Det kan måske være svært at forstå hvad en landinspektør laver. Ifølge Kasper Wind, landinspektør ved Geopartner Landinspektører A/S, Randers, skal man i stedet kigge på hvad en landinspektør kan bidrage med.

 

-Som rådgivende landinspektører har vi en masse viden, som vi kan bringe i spil i mange forskellige sammenhænge. Det kan for eksempel være i forbindelse med byudvikling eller tilpasning af miljø- og klimaforhold. Man skal se vores arbejde som et centralt bidrag til at sikre sammenhængskraften og udviklingen af byen og lokalområdet, siger Kasper Wind.

 

Sporbyen Scandia og Storkeengen

Siden Geopartner Landinspektører i 2016 åbnede dørene i Randers, har man etableret et godt samarbejde med kommunen og flere stærke lokale spillere. Samtidig har Geopartner, i tæt samspil med kommunen, haft en vigtig rolle i de unikke projekter Sporbyen Scandia og Storkeengen.

 

-På Sporbyen Scandia har vi sammen med kommunens plankontor udarbejdet lokalplanen fra A til Z, ydet bygherrerådgivning i samarbejde med Randers Arkitekterne og stået for meget af det juridiske arbejde. Vi kan trække på en masse specialister, fordi Geopartner er en stor virksomhed, og det har vi gjort i det her tilfælde, fortæller landinspektør Kasper Wind.

 

Ved Storkeengen skal området tilpasses så man undgår oversvømmelser af byen og samtidig vil man skabe mere bynær natur. Her har Geopartner suppleret traditionel opmåling med en droneoverflyvning, for at lave en såkaldt situationsopmåling af området.

 

-Begge projekter er spændende at være en del af, fordi det kommer til at skabe værdi for byen og de lokale der kommer til at bruge området, fortæller Kasper Wind.

 

Gåpåmod og virkelyst

Fra Geopartners kontor på Tørvebryggen har Kasper Wind og hans kolleger udsigt til det randrusianske ikon Den Blå Bro. Kasper Wind håber, at Geopartner kan indtage en lige så central placering i erhvervslivet i Randers.

 

-Det er en by med fuld damp på kedlerne og med masser af virkelyst, præcis ligesom os, så det er fedt at være en del af. Vi er blevet taget rigtigt godt imod og vi har haft to gode år i Randers med spændende samarbejder med bl.a. Affaldskontoret, Vandmiljø Randers A/S og ikke mindst Randers Arkitekterne. Planen er at spille en endnu større rolle i byens udvikling i fremtiden, afslutter Kasper Wind med et glimt i øjet.

 

Geopartner Landinspektører er en rådgivende landinspektørvirksomhed med 230 medarbejdere og 26 kontorer fordelt over hele landet.

Læs mere om Geopartner

 

Kasper Wind, landinspektør, Geopartner Landinspektører, kommer selv fra Randers og er nu med til at udvikle og forme byen og lokalområdet.